Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судову владу не влаштовує законопроект про держслужбу

26 листопада 2015, 12:30
864
0
Автор:
Реклама

Голови Ради суддів України і Державної судової адміністрації звернулися з спільним листом до голови Верховної Ради Володимира Гройсману, в якому висловили пропозиції і зауваження судової влади відносно проекту Закону "Про державну службу" (№ 2490), прийнятого у першому читанні 23 квітня 2015 року.

Керівники вважають:

- необгрунтованим пропозиція по виводу з сфери дії Закону "Про державну службу" помічників і наукових консультантів суддів Конституційного Суду України, помічників суддів;

- нелогічним конституційним гарантіям прав людини, що суперечать, виключення підпунктом 7 пункту 4 розділи Х "Завершальні і перехідні положення" проекту Закону абзацу другого частині першої статті 147 Закону "Про судоустрій і статус суддів"яким врегульовано питання оплати праці працівників апаратів судів.

Ці питання також були предметом обговорення на ХІІІ з'їзді суддів України. Рішенням з'їзду від 13 листопада 2015 року доручено Раді суддів України спільно з Державною судовою адміністрацією України з урахуванням висловлених на з'їзді пропозицій звернутися у Верховну Раду з проханням про неприпустимість при підготовці і ухваленні нового Закону "Про державну службу" погіршення існуючих умов оплати праці працівників апаратів судів, віднесення помічників суддів судів загальної юрисдикції і КСУ, а також наукових консультантів суддів КСУ до працівника патронатных служба.

Також з'їздом запропоновано у відповідному законопроекті передбачити, що рекомендації для призначення на посади, що відносяться до вищого корпусу державної служби в органах судової влади, здійснюються Комісією судової влади вищого корпусу державної служби, яка створюється Державною судовою адміністрацією за участю представників КСУ, судів загальної юрисдикції, інших органів і установ судової системи. Положення про Комісію судової влади вищого корпусу державної служби повинне затверджуватися Радим суддів України з представлення ГСА.

Джерело: Судова влада

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини