Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалені закони про децентралізацію у сфері реєстрації бізнесу і нерухомості

26 листопада 2015, 11:53
3739
4
Реклама

Верховна Рада 26 листопада ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців" і деякі інші законодавчі акти України по децентралізації повноважень по державній реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців і громадських формувань" (законопроект № 2983).

Законом регулюються стосунки, що виникають у сфері держреєстрації юрособ, громадських формувань без статусу юрособи, ФОП, статутів територіальних громад і символіки.

Повноваження по наданню админуслуг у сфері держреєстрації юридичних осіб і ФОП будуть передані органам місцевого самоврядування, місцевим держадміністраціям, нотаріусам, банкам.

Також в Законі йдеться про впровадження принципу екстериторіальності, можливість подачі електронних документів для проведення усіх реєстраційних дій, створенні єдиного реєстру і так далі

Для реалізації змін і передачі повноважень передбачений перехідною період - до 30 квітня 2016 року.


Також ухвалений Закон "Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно і їх обтяжень" (законопроект № 2982).

Згідно із Законом органам місцевого самоврядування передаються повноваження по держреєстрації прав на нерухоме майно і їх обтяжень.

Передбачено спрощення відповідної процедури, регулюються процедурні питання, пов'язані з передачею відповідних повноважень.


Крім того, ВР ухвалила Закон про внесення змін до Бюджетного кодексу відносно фінансової забезпеченості надання админуслуг органами місцевого самоврядування (законопроект № 2981) - відносно перерозподілу між державним і місцевими бюджетами админсбора за державну реєстрацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини