Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд потурбувався про фінансування національного кінематографу

25 листопада 2015, 17:46
847
0
Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 18 листопада 2015 року № 959 вніс зміни в пункт 2 постанови від 23 квітня 2014 року № 117, упорядкувавши процес фінансування кіновиробництва з метою недопущення зриву випуску національних фільмів.

Випуск фільмів залежно від виду триває від 3-х місяців до 1,8 року. Програма виробництва і поширення національних фільмів затверджується Мінкультури на 2 року. Для завершення випуску фільмів потрібне здійснення стабільного фінансування відповідно до потреб виробництва по графіку, надзвичайно залежному від сезонності зйомок, а процес фінансування програми відбувається переважно у кінці року.

Неритмічне фінансування, щорічне недофінансування кіновиробництва і відкриття бюджетних призначень не раніше другого кварталу в попередні роки призводили до систематичних призупинень і консервації виробництва, розпаду знімальних груп, зміни творчих концепцій і повного зриву випуску фільмів, роз'яснюють в Мінкультури.

Прийняття постанови дає виконавцям можливість засоби, отримані на випуск фільмів у кінці року, використовувати за призначенням впродовж шести місяців, здійснивши перенесення зобов'язань на наступний бюджетний рік.

Також зміни забезпечать створення належних правових, організаційних і економічних умов для розвитку національної кіноіндустрії і створять умови для наповнення вітчизняного кинотелевидеорынка конкурентоздатними національними фільмами, створеними за рахунок державного замовлення і на умовах державної фінансової підтримки.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини