Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна заборонила транзитні прольоти для усіх російських авіакомпаній

25 листопада 2015, 13:57
780
1
Реклама

Уряд України приймає рішення про введення заборони на усі транзитні прольоти для усіх російських авіакомпаній через повітряний простір Українизаявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду 25 листопада.

Глава уряду нагадав, що раніше Україна прийняла рішення про заборону польотів в Україну російським авіакомпаніям, також були заборонені перельоти для військових літаків і літаків, що здійснюють військові транзитні перевезення.

"Ми чекали, що російська сторона після відповідного рішення і після проведених консультацій відмінить свої заборонні акти, у тому числі відмінить заборону на авіаційні перевезення українськими авіакомпаніями і транзитні прольоти українським авіакомпаніям території Росії. Нами були вжиті усі заходи для того, щоб провести ці консультації, щоб змусити Росію прийняти відповідне рішення. Росія, як завжди, не погодилася на законні умови української сторони", - роз'яснив А. Яценюк.

Тепер же заборона торкається усій цивільній авіації РФ і усіх авіакомпаній РФ.

Рішення про таку заборону прийняте у тому числі внаслідок істотного загострення військової і зовнішньополітичної ситуації, адже, за словами Прем'єра, "Росія може використовувати український авіаційний простір для здійснення провокацій".

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини