Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР уточнила правила призначення пенсій членам сімей Небесної сотні

24 листопада 2015, 11:16
521
2
Реклама

Верховна Рада 24 листопада ухвалила Закон про внесення зміни в статтю 36 Закону про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування відносно призначення пенсії у зв'язку з втратою годувальника членам сімей осіб, загиблих внаслідок поранення, каліцтва, контузії, отриманих під час участі в Революції Гідності (законопроект № 2162а).

Встановлено, що пенсія непрацездатним членам сімей у зв'язку з втратою годувальникапомерлого (загиблого) внаслідок поранення, каліцтва, контузії або інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в масових акціях цивільного протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію і проти режиму Януковича (Революції Гідності), призначається незалежно від тривалості наявного у годувальника страхового стажу.

Відмітимо, що згідно із Законом про пенсійне страхування непрацездатним членам сім'ї померлого годувальника пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається за наявності у годувальника на день смерті страхового стажу, необхідного для призначення пенсії по III групі інвалідності (від 1 року у разі смерті до 23 років - до 15 років у разі смерті після 60 років). При цьому серед загиблих в результаті участі в Революції Гідності є особи, які не мають необхідного страхового стажу, що позбавляло непрацездатних членів їх сімей (йдеться, в першу чергу, про дітей у віці до 18 років), права на призначення пенсії у зв'язку з втратою годувальника. Прийняті зміни виправлять ситуацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини