Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Апеляційний суд підтвердив незаконність зменшення норми споживання газу без лічильника

24 листопада 2015, 11:00
1538
1
Автор:
Реклама

Київський апеляційний адміністративний суд, розглянувши справу № 826/16447/15 про відміну зменшення норми споживання газу без лічильника, залишив в силі рішення першої інстанції - про незаконність і недійсність постанови Кабміну від 29 квітня 2015 року № 237 "Про внесення змін до норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників".

Відповідне визначення було прийняте 4 листопада 2015 року.

Колегія суддів погодилася з виводами Окружного адміністративного суду м. Києва про те, що Кабмін без нормативного обгрунтування, обнародування, громадського обговорення і аналізу впливу регуляторного акту зменшив норми споживання природного газу населенням за відсутності приладів обліку газу. Тобто відсутня інформація по обгрунтуванню норм споживання природного газу населенням за відсутності приладів обліку і аналіз регуляторного впливу проекту цього нормативного акту.

Відповідно до ч. 1 ст. 25 Закону "Про основи державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" регуляторний акт не може бути прийнятий або схвалений уповноваженим на це органом виконавчої влади або його посадовим обличчям, якщо є хоч би одно з наступних обставин : відсутній аналіз регуляторного впливу; проект регуляторного акту не був обнародуваний; проект регуляторного акту не був поданий на узгодження з уповноваженим органом; за проектом регуляторного акту уповноваженим органом було прийнято рішення про відмову в його узгодженні.

Враховуючи порушення позивачем порядку розробки, публікації, узгодження обжалованого постанови, колегія суддів погодилася з висновками суду першої інстанції про його протиправність.

Нагадаємо, обжалуемым постановою були змінені норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників (удвічі зменшені) :

- при використанні газової плити за наявності централізованого гарячого водопостачання - 3 куб. метрів людино-місяць (до внесення змін - 6 куб. м);
- при використанні газової плити за відсутності централізованого гарячого водопостачання і газового водонагрівача - 4,5 куб. метрів людино-місяць (до внесення змін - 9 куб. м);
- при використанні газової плити і водонагрівача - 9 куб. метрів людино-місяць (до внесення змін - 18 куб. м).

Про рішення першої інстанції читайте тут

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини