Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка відповідальність за реалізацію алкоголю без товарно-транспортних накладних?

23 листопада 2015, 14:24
1319
0
Автор:
Реклама

ГФС повідомляє, що транспортування горілки і лікеро-горілчаних виробів, відвантажених з акцизного складу підприємства, на якому робляться спирт етиловий, горілка і лікеро-горілчані вироби, без товарно-транспортних накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі, з відміткою представника контролюючого органу на акцизному складі, забороняється.

До суб'єктів господарювання, що здійснюють реалізацію товарів, не врахованих в установленому порядку, застосовується фінансова санкція у розмірі подвійної вартості неврахованих товарів, які не враховані за місцем реалізації і зберігання за цінами реалізації, але не менше 10 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян. Такі вимоги не поширюються на фізосіб - підприємців, які є платниками єдиного податку і не зареєстровані платниками ПДВ.

Крім того, незабезпечення платником податків зберігання первинних документів впродовж встановлених термінів їх зберігання і непредставлення платником податків контролюючим органам оригіналів документів чи їх копій при здійсненні податкового контролю спричиняють за собою накладення штрафу у розмірі 510 грн. (ті ж дії, здійснені платником податків, до якого протягом року був застосований штраф за таке ж нарушение-влекут за собою накладення штрафу у розмірі 1020 грн.).

Слід зазначити, що відсутність податкового обліку, порушення керівниками і іншими посадовцями підприємств, установ, організацій встановленого законом порядку ведення податкового обліку, спричиняє за собою накладення адміністративного штрафу в розмірі від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (ті ж дії, здійснені особою, яка впродовж року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, спричиняють за собою накладення штрафу в розмірі від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян).

Джерело: ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини