Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про прийом керівника на роботу на знову створене підприємство треба повідомляти в ГФС

23 листопада 2015, 11:28
2550
0
Автор:
Реклама

У разі прийняття керівника на знову створене підприємство, установу, організацію повідомлення про прийом працівника на роботу в територіальні органи Державної фіскальної служби повинно бути підписано особою, яка визначена внутрішніми документами підприємства, установи, організації або засновницькими документами.

Такого висновку дійшло Минсоцполитики в листі № 14209/0/14-15/13.

Нагадаємо, ст. 24 КЗоТ визначено, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договоруоформленого наказом або розпорядженням власника або уповноваженого їм органу, і повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування і реалізації держполітики по адмініструванню ЕСВ про прийом працівника на роботу в порядку, встановленому Кабміном.

Тобто, до початку роботи працівника інформація про його зарахування має бути подана в ГФС або її територіальні органи.

Постановою Кабінету Міністрів від 17.06.2015 № 413 "Про порядок повідомлення Державної фіскальної служби і її територіальних органів про прийом працівника на роботу" передбачено, що повідомлення про прийом працівника на роботу подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (обличчям) або фізособою в територіальні органи ГФС по місцю облікуяк платника ЕСВ, до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.

Цей порядок торкається також і прийняття на роботу керівників юрособ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини