Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ спростив процедуру реорганізації банків

19 листопада 2015, 16:50
1222
0
Автор:
Реклама

Нацбанк постановою від 16.11.2015 № 788 затвердив зміни в Положення про особливості реорганізації банку за рішенням його власників.

Зокрема, Положення доповнене новою главою, в якій встановлюється спрощена процедура реорганізації банків.

Реорганізація банків за спрощеною процедурою здійснюється у випадках, передбачених законодавством.

Повідомлення про проведення загальних зборів учасників банку для ухвалення рішень, необхідних для реорганізації банку, публікується в офіційному друкарському органі в не менше чим за 5 робочих днів до дати проведення загальних зборів. Банк не пізніше наступного календарного дня після прийняття загальними зборами учасників банку рішення про реорганізацію банку повідомляє письмово в Нацбанк про прийняте рішення, способі реорганізації і про банки - учасників реорганізації.

Нацбанк надає попередній дозвіл і стверджує план реорганізації банка за рішенням власників не пізніша, ніж за 2 робітників дня з дня представлення банком повного пакету документів.

Структурний підрозділ НБУ з реєстраційних питань за результатами розгляду документів в день прийому:

1) проставляє відмітку з датою прийняття повного пакету документів на заяві про надання дозволу на реорганізацію, якщо після розгляду представленого пакету дійшов висновку, що представлений пакет є повним; чи

2) відмовляє в проставлянні вказаної відмітки, якщо після розгляду представленого пакету дійшов висновку, що представлений пакет документів є неповним (хоч би 1 документу немає або не відповідає вимогам законодавства).

Якщо підрозділ НБУ із реєстраційних питань дійшов висновку, що представлений пакет документів є неповним, то вказаний підрозділ впродовж 3-х робочих днів направляє заявникові лист з вказівкою зауважень до представленого пакету документів. Національний банк не повертає представлені заявником документи.

Нацбанк приймає рішення про надання банківської ліцензії, генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій банку, що створюється в результаті злиття, за умови його відповідності вимогам НБУ впродовж 2-х тижнів з дня подачі банком пакету документів, який відповідає вимогам Нацбанку.

Відмітимо, склад повного пакету документів, який подається банком в НБУ, залежить від виду реорганізації і вказується в Положенні про особливості реорганізації банку за рішенням його власників з урахуванням останніх змін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини