Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасовано використання довідок-рахунків при оформленні автомобілів

19 листопада 2015, 09:00
2280
6
Реклама

На засіданні Кабміну 18 листопада прийнята постанова о відміні використання довідок-рахунків при оформленні автомобілів.

"Ми повністю зможемо перекроїти процедуру, щоб людина, яка прийде з покупцем і автомобілем, впродовж 10 хвилин зміг оформити свої документи без яких-небудь довідок-рахунків"- відмітив на засіданні уряду Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який ініціював зміни.

Раніше на довідках-рахунках заробляли нечисті на руку співробітники ДАІ, розповів А. Аваков на своїй Фейсбук-сторінці: "Ми саджали у в'язницю, звільняли цілими складами МРЭО - не допомагало. Потрібні були тільки системні зміни в порядку - і ось сьогодні - свято - усе готово!"

За словами Міністра, тепер для реєстрації автомобіля на нового власника буде досить:

- підписати договір купівлі-продажу (дарування) продавцем і покупцем особисто у будь-якому сервісному центрі МВС у присутності адміністратора центру, пред'явивши документ, що засвідчує особу. Вартість послуги - тільки обов'язкові платежі, встановлені законом;

- нотаріально засвідчити договір купівлі-продажу і надати його у будь-який сервісний центр (оплата обов'язкових платежів плюс послуги нотаріуса);

- для покупців нових автомобілів в салонах (у юрособи) досить надати в сервісний центр договір, засвідчений друком продавця, і свої документи (оплата обов'язкових платежів).

Крім того, Міністр внутрішніх справ висловив пропозицію про прийняття ВР законодавчих змін відносно подібної процедури для власників з/х техніки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини