Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримати дозвіл на в'їзд до Криму іноземні журналісти зможуть за 1-2 дні

17 листопада 2015, 12:41
589
0
Автор:
Реклама

У Мининформполитики відбулася міжвідомча робоча зустріч відносно спрощення процедури в'їзду іноземних журналістів у окупований Крим.

Сторони домовилися про прискоренні розгляду документів при подачі в МИП до 1-го, максимум 2-х днів.

На зустрічі відзначалося, що головною проблемою для організації в'їзду до Криму являється те, що обробка пакету документів триває до 5 робочих днів. До того ж, ЗМІ не мають гарантій отримання дозволу на в'їзд після подачі пакету документів в Державну міграційну службу. На практиці це означає, що журналіст або знімальна група повинні приїхати в Київ, подати документи в ГМС, чекати 5 днів і сподіватися на надання спецпропуску.

Учасники робочої зустрічі домовилися, що МИП виконуватиме функцію посередника в координації дій між ГМС і іноземними ЗМІ. Таким чином, відбуватиметься прискорений режим обробки документів іноземних ЗМІ після їх подачі.

Відмітимо, що процедура отримання дозволу від Державної міграційної служби регламентується постановою КМУ від 4 червня 2015 р. № 367 "Про затвердження Порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України і виїзду з неї". Зокрема, передбачено особиста присутність під час подачі і отримання дозволу на в'їзд до Криму.

Джерело: МИП

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини