Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аграрії не готові до відміни спецрежиму ПДВ

17 листопада 2015, 10:08
684
0
Реклама

Зараз аграрії не готові до відміни спецрежиму ПДВ, адже на початку року зміни до Податкового кодексу вже забрали в аграрних товаровиробників 20 млрд гривень, заявив перший заступник Міністра аграрної політики Ярослав Краснопольский під час телевізійного марафону "Аграрна країна".

У свою чергу, народний депутат, член Комітету ВР з питань аграрної політики Іван Мирошниченко відмітив, що не можна виносити на голосування законопроект про відміну спецрежиму ПДВ без професійної дискусії парламентарів, чиновників і самих аграріїв. "Поки не запропонуємо програми, які підтримають агропромисловий комплекс, ніякої відміни спецрежиму ПДВ бути не може. Особливо це стосується тваринництва, дрібних і сімейних фермерів", - підкреслив депутат.

"Зараз позиція аграріїв - безумовно, нічого відміняти не можна. Можна диверсифікувати, до 100 га землі - зробити єдиний податок, від 100 до 300 га - спрощений податок, від 300 і більше - ввести загальну систему оподаткування. Тоді дійсно можна говорити про справедливість і відродження села", - висловився Гендиректор Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Іван Слободяник.

Експерти також відмічали, що відміна спецрежиму ПДВ стане серйозною проблемою і означатиме втрату рентабельності виробниками.

Джерело: Минагрополитики

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини