Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок видачі експлуатаційного дозволу на потужності для виробництва і зберігання їжі тваринного походження

17 листопада 2015, 09:09
2724
0
Автор:
Реклама

Постановою від 11 листопада 2015 року № 930 Кабмін ствердив Порядок видачі експлуатаційного дозволу. Документ визначає процедуру видачі, відмови у видачі, припинення дії експлуатаційного дозволу для операторів ринку, що здійснюють діяльність по виробництву і зберіганню харчових продуктів тваринного походження (далі - оператори ринку).

Оператори ринку повинні отримати експлуатаційний дозвіляке видається територіальними органами Госветфитослужбы на кожну окрему потужність до початку її експлуатації.

Експлуатаційний дозвіл видається на потужності, розташовані за однією адресою (з деталізацією на рівні виробничої лінії і харчових продуктів залежно від виду діяльності оператора ринку) і визначені оператором ринку.

Для отримання експлуатаційного дозволу оператор ринку особисто або через уповноважений їм орган або особа або рекомендованим листом представляє в 1 екземплярі що відповідає заява і перелік харчових продуктівякі планує робити або зберігати.

Термін видачі експлуатаційного дозволу складає 30 календарних днів з дня отримання територіальним органом Госветфитослужбы заяви і переліку.

Після вступу заяви і переліку посадовець територіального органу Госветфитослужбы проводить інспекцію потужностей з метою встановлення їх відповідності санітарним заходам.

Рішення про видачу або відмову у видачі експлуатаційного дозволу приймається територіальним органом Госветфитослужбы на підставі результатів інспекції заявлених потужностей по їх відповідності санітарним заходам. Інспекція заявлених потужностей робиться не пізніше 15 календарних днів з дня отримання територіальним органом Госветфитослужбы заяви і переліку.

Розмір плати (адміністративний збір) за надання адміністративної послуги з видачі або відновлення дії експлуатаційного дозволу складає 0,17 мінімальної зарплати в місячному розмірі, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому заява подається оператором ринку в центр надання админуслуг, до визначення розміру адміністративного збору законом.

Експлуатаційний дозвіл видається територіальним органом Госветфитослужбы в 3 екземплярах. Термін дії експлуатаційного дозволу необмежений.

Згідно ст. 23 Закону "Про основні принципи і вимоги до безпеки і якості харчових продуктів" не повинні оформляти експлуатаційний дозвіл оператори ринку, що здійснюють діяльність, пов'язану з первинним виробництвом і / або транспортуванням і / або зберіганням і / або продажем харчових продуктів, що не вимагають дотримання температурного режиму і можуть зберігатися при температурі вище 10 ° C, залишаючись придатними для споживання людиною. Також цей обов'язок не поширюється:
- на заклади громадського харчування;
- на потужності, що здійснюють виробництво харчових продуктів, інгредієнтами яких є виключно продукти рослинного походження і / або перероблені продукти тваринного походження;
- на установи роздрібної торгівлі, об'єми продажів окремих продуктів харчування якими не перевищують об'ємів, затверджених відповідною постановою Кабінету Міністрів з урахуванням кращих міжнародних і європейських практик, а також документів відповідних міжнародних організацій. У разі відсутності вказаної постанови ця норма поширюється на усі установи роздрібної торгівлі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини