Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яценюк пропонує створити в Україні постійну міжнародну антикорупційну місію

16 листопада 2015, 15:11
932
3
Автор:
Реклама

Прем'єр-міністр вважає необхідним звернутися до країн-членів ЄС і США відносно створення в Україні постійно діючій міжнародній антикорупційній місії на найближчі 2 року. Про це він заявив під час міжнародної антикорупційної конференції "Запобігаємо. Боремося. Діємо" сьогодні, 16 листопада.

"Нам необхідно, щоб наші партнери з Європейського Союзу і Сполучених Штатів Америки на постійній основі делегували сюди слідчих Федерального бюро розслідувань, правоохоронні органи окремих країн-членів Європейського Союзу, які б узяли на себе допомогу усім правоохоронним органам України в питанні організації боротьби з корупцією, а також допомогу в розслідуванні тих фактів корупційних діянь, які з'являються в засобах масової інформації і у вигляді заяв представників різних правоохоронних органів" - відмітив глава уряду.

А. Яценюк підкреслив необхідність надати цій місії доступ до баз даних Служби безпеки, Національного антикорупційного агентства, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань, Генпрокуратури.

Також прем'єр-міністр пропонує надати можливість цієї міжнародної антикорупційної місії відкривати карні виробництва по фактах корупції за межами України, "якщо такі корупційні угоди здійснюються українськими державними чиновниками за межами України, там, де є іноземні компанії, іноземна власність і іноземні рахунки".

Створення міжнародної антикорупційної місії, за переконанням А. Яценюка, дозволить Україні, зокрема, уникнути тих проблем, які були в окремих країнах-членах Європейського Союзу на першій стадії формування антикорупційних бюро, коли "директори бюро антикорупційних сиділи у в'язниці".

"Для того, щоб пройти цей етап ефективно, нам потрібна міжнародна підтримка - як по антикорупційній місії, так і по збільшенню соціальних стандартів і розмірів заробітних плат для тих, хто в Україні бореться з корупцією і здатний проводити реформи"- сказав А. Яценюк.

Джерело: Урядовый портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини