Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На засіданні СНБО розглянутий оборонний бюджет України

12 листопада 2015, 09:35
457
0
Реклама

Під час засідання СНБО 11 листопада був розглянутий бюджет сектора безпеки і оборони на 2016 рік.

За результатами обговорення Кабміну рекомендовано забезпечити рівень витрат на сектор безпеки і оборонизгідно Стратегії національної безпеки України і Військової доктрини, в об'ємі 5% від ВВП. З них не менше 3% витрат передбачено на оборонний сектор.

Фінансування, передбачене із загального фонду Держбюджету, складе не менше 100 000 000 000 гривенькрім того, планується додаткове фінансування із спецфондів і залучення ресурсів під державні гарантії.

На засіданні також були визначені пріоритетні стратегічні військові програми по розробці і виготовленню сучасного озброєння і військової техніки для включення їх в Державне оборонне замовлення на 2016 рік. В ході обговорення цього питання учасники відмітили, що держзамовлення буде затверджено без тяганини відразу після прийняття парламентом Закону про Державний бюджет України на 2016 рік.

Крім того, в таємному режимі було розглянуто питання про невідкладні заходи по удосконаленню системи протиповітряної оборони України і розвитку аерокосмічної розвідки.

Джерело: СНБО

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини