Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як готуються проекти директив, вказівок і техзаданий для міжнародних заходів?

11 листопада 2015, 17:41
887
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 4 листопада 2015 роки № 903 затвердив Порядок підготовки проектів директив, вказівок і технічного завдання для участі в заходах міжнародного характеру і звітів по їх результатах.

Документ визначає механізм підготовки проектів директив, вказівок і технічного завдання для участі делегацій держорганів і представників держорганів в заходах міжнародного характеру (далі - захід) і звітів за результатами такої участі.

Директиви готуються для участі в переговорах, які торкаються особливо важливих питань дву- і багатосторонньої співпраці, а також з метою укладення міжнародних договорів від імені України і Кабінету Міністрів, і подаються на затвердження відповідно до Президента і Кабміну.

Вказівки готуються з окремих питань порядку денного заходу, що представляє особливий інтерес для України (просування національних інтересів держави в регіоні і світі; отримання державою кредитно-фінансової і технічної допомоги; зміцнення національної безпеки і обороноздатності України, у тому числі в контексті інтеграції в євроатлантичний простір безпеки; забезпечення енергетичної безпеки України; реалізація ключових реформ і виконання стратегічних програм економічного розвитку держави, у тому числі у високотехнологічних сферах; зміцнення позитивного іміджу України і міжнародна співпраця в сфері інформаційної політики; реалізація політики ЄС, зокрема в контексті євроінтеграційного курсу України; забезпечення світу і стабільності в регіоні, на континенті, у світі; захист прав людини, довкілля), а також у разі укладення міжвідомчих договорів України.

Технічне завдання готується для участі в заходах міжнародного характеру, пов'язаних із здійсненням зовнішніх стосунків, зокрема в міжнародних конференціях, сесіях органів міжнародних організацій, засіданнях спільних міжурядових комісій з питань співпраці і інших заходах, в ході яких передбачений виклад позиції Української Сторони.

Підготовка проектів директив, вказівок і технічного завдання здійснюється з дотриманням таких критеріїв, як логічна послідовність, належна ясність викладу, точність опису, відсутність протиріч, лаконічність, дотримання структури проекту документу, нормативність мовних засобів офіційно-ділового стилю.

Проект директив погоджується Міністром закордонних справ, а проекти вказівок і технічного завдання - заступниками Міністра закордонних справ.

У разі проведення заходу за кордоном глава делегації (чи визначена ним особа) або представник інформує відповідну зарубіжну дипустанову України про отримані директиви, вказівки або техзадании.

За результатами проведення заходу делегація або представник готує звітякий в паперовій і електронній формі подається в 10-денний термін в МЗС, а у випадках, передбачених законодавством, - також іншим держорганам (посадовцям). Звіт повинен містити виводи і пропозиції відносно подальших дій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини