Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада має намір удосконалити законодавство по охороні природно-заповідного фонду

11 листопада 2015, 12:06
463
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 11 листопада, Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 2311 про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно удосконалення законодавства у сфері охорони природно-заповідного фонду України.

Проектом пропонується внести зміни Закон "Про природно-заповідний фонд України" у частині врегулювання правового режиму використання територій і природних ресурсів на землях ПЗФ, які включені до складу природоохоронних установ без вилучення у постійних землекористувачів; вдосконалення порядку використання природних ресурсів; поліпшення природоохоронної роботи в галузі і соціально-правового захисту працівників галузі.

Також документ передбачає зміни в Земельний кодекс у частині спрощення механізму передачі земель природоохоронним установам і запобігання зміні їх цільового призначення, вилучення або відчуження.

Запропоновані зміни в Податковий кодекс включають встановлення (відновлення) пільг по сплаті природоохоронними установами земельного податку за землі ПЗФ, які знаходяться в постійному користуванні таких природоохоронних установ.

Зміни в Бюджетний кодекс пропонується внести в частини надання природоохоронним установам (нарівні з науковими установами) права самостійного вибору установи по обслуговуванню власних надходжень бюджетних установ.

Крім того, запропоновані зміни в Закон "Про регулювання містобудівної діяльності" у частині встановлення обов'язковості проведення державної екологічної експертизи при розробці проектів генеральних планів населених пунктів, схем планування територій.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини