Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін врегулював деякі нюанси проведення держнагляду у сфері госпдіяльності

11 листопада 2015, 09:03
952
0
Автор:
Реклама

Постановою від 4 листопада 2015 роки № 902 Кабінет Міністрів врегулював деякі питання проведення заходів держнагляду (контролю) у сфері госпдіяльності, ствердивши:

- Порядок складання і затвердження плану комплексних планових заходів державного нагляду органів державного нагляду;

- Порядок внесення представлень в органи державного нагляду відносно усунення ними порушень вимог Закону "Про основні принципи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".

Органи державного нагляду (контролю) представляють в Мінекономрозвитку в письмовій і електронній (у форматі Excel) формі відомості про плановані заходи держнагляду до 15 вересня року, передування плановому періоду, який починається 1 січня і закінчується 31 грудня, або повідомляють про відсутність запланованих заходів.

Відомості про плановані заходи держнагляду повинні містити:

- найменування суб'єкта господарювання, відносно діяльності якого здійснюється захід;

- ідентифікаційний код юрособи або реєстраційний номер облікової картки платника податків фізособи - підприємця;

- місце здійснення госпдіяльності суб'єкта господарювання, відносно діяльності якого здійснюється захід державного нагляду або його відособлених підрозділів;

- вид госпдіяльності суб'єкта господарювання;

- міра ризику від здійснення госпдіяльності суб'єкта господарювання;

- дату початку проведення заходу держнагляду;

- терміни проведення заходу державного нагляду;

- найменування органу держнагляду, що здійснює захід державного нагляду.

Мінекономрозвитку складає проект плану комплексних заходів і публікує його на своєму офіційному веб-сайті не пізніше за 15 жовтня роки, передування плановому. Після затвердження плану комплексних заходів Мінекономрозвитку направляє його копії вказаним в плані органам держнагляду.

Внесення представлень в органи держнагляду відносно усунення порушень вимог Закону "Про основні принципи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" здійснюється на підставі актів, складених Мінекономрозвитку за результатами проведення перевірок дотримання органами держнагляду вимог Закону.

Представлення є обов'язковим для розгляду органом держнагляду. Орган держнагляду повідомляє Мінекономрозвитку про результатах розгляду представлення і прийнятих заходах в зазначений в представленні термін, який обчислюється з дня вступу представлення і не може бути менше 10 робочих днів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини