Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінені ліцензійні умови діяльності по управлінню активами

10 листопада 2015, 14:34
719
0
Автор:
Реклама

НКЦБФР на засіданні 6 листопада схвалила допрацьовані Зміни в Ліцензійні умови здійснення професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності по управлінню активами інституційних інвесторів (діяльності по управлінню активами).

Згідно з вимогами Закону "Про ліцензування видів господарської діяльності"нормативний акт Комісії віднині передбачатиме оформлення ліцензії в електронному вигляді.

У разі прийняття НКЦБФР рішення про видачу ліцензії інформація про таку ліцензію буде внесена в ліцензійний реєстр. В той же час, за бажанням претендента ліцензії, така ліцензія може бути видана Комісією на паперовому носії.

Зміни в ліцензійні умови зменшать навантаження на здійснення професійної діяльності по управлінню активами. Зокрема, зміна місцезнаходження, відкриття нового відособленого підрозділу ліцензіата, віднині не зажадають додаткових дозвільних процедур.

Документом підвищені вимоги по розкриттю річної финотчетности і річний консолідованою финотчетности разом з аудиторським укладенням.

Ліцензіат повинен забезпечити цілодобовий доступ до такої інформації, а термін перебування такої інформації на веб-сайті збільшений до 5 років від дати обнародування.

Вимоги до аудиторського укладення підвищені, а для проведення аудиту дозволено притягати тільки аудиторські фірми, включені у відповідний реєстр регулятора.

З принципових новацій - зміни встановлюють нові жорсткіші вимоги у відношенні структури власності заявникаа також критерії прозорості такої структури. Зокрема, заявник повинен надати таку інформацію, щоб Комісія мала можливість визначити усіх осіб, що мають істотну участь в професійному учаснику, у тому числі стосунки контролю між ними. Інформація відносно структури власності вважатиметься непрозорою, якщо на її основі неможливо визначити усіх власників істотної участі в професійному учаснику - за наявності в структурі власності конструкцій відносно взаємного контролю 1 особи над іншим і наявності в структурі власності осіб, які є номінальними (довірчими) власниками.

Крім того, відповідно до Закону про ліцензування в документі передбачені додаткові підстави для анулювання ліцензії на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку. Це можуть бути: акт про документальне підтвердження встановлення факту контролю (вирішального впливу) за діяльністю ліцензіата осіб інших держав, що здійснюють озброєну агресію проти України; акт про невиконання розпорядження про усунення порушень ліцензійних умов.

Джерело: НКЦБФР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини