Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вирішив, як підтримати тваринництво за рахунок держбюджету

9 листопада 2015, 17:42
1163
0
Автор:
Реклама

Постановою від 28 жовтня 2015 роки № 884 Кабмін затвердив Порядок використання засобів, передбачених в держбюджеті для підтримки галузі тваринництва.

Документ визначає механізм використання засобів, передбачених Минагрополитики в держбюджеті за програмою "Державна підтримка галузі тваринництва" (далі - бюджетні кошти), що направляються суб'єктам господарювання - юрособам незалежно від організаційно-правової форми і форми власності.

Бюджетні кошти спрямовуються з метою розвитку галузі тваринництва і підвищення її ефективності суб'єктам господарювання агрокомплексу для виплати часткового відшкодування :

- вартості закуплених для подальшого відтворення телиць, нетелей, корів вітчизняного походження і племінних телиць, нетелей, корів молочного, молочно-м'ясного і м'ясного напряму продуктивності, племінних свинок і кабанів (класу "еліта"), племінних вівцематок, баранів, яскравий;

- процентної ставки за банківськими кредитами, притягненими в національній валюті, для покриття витрат, пов'язаних із закупівлею молодняка з/х тварин, устаткування для тваринницьких ферм і комплексів;

- вартості будівництва і реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів і утворених на кооперативних началах м'ясопереробних підприємств.

Головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем бюджетної програми є Минагрополитики. Розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня являються структурні підрозділи агропромислового розвитку облдержадміністрацій.

Для отримання часткового відшкодування суб'єкти господарювання звертаються у відповідні комісії облдержадміністрацій по місцю їх реєстрації.

Після вступу від Минагрополитики відомостей про розподіл бюджетних коштів розпорядники бюджетних коштів нижчого рівня оприлюднять в ЗМІ вимоги до суб'єктів господарювання агрокомплексу для виплати часткового відшкодування, перелік відповідних документів, терміни їх представлення і результати розгляду заявок.

Часткове відшкодування вартості тварин здійснюється на безповоротній основі суб'єктам господарювання за закуплених ними тварин в період з жовтня попереднього року по жовтень поточного року в розмірі до 50 % вартості.

Часткове відшкодування вартості об'єктів здійснюється на безповоротній основі в розмірі до 50 % вартості (фактично понесених витрат без урахування ПДВ) завершених в попередньому і поточному роках етапів будівництва і реконструкції тваринницьких ферм і комплексів для утримання великої рогатої худоби, свиней, доїльних залів і утворених на кооперативних началах м'ясопереробних підприємств, у тому числі в розмірі до 30 % вартості устаткування відповідно до проектно-сметной документації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини