Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Центри психологічної реабілітації військовослужбовців створять до кінця року

6 листопада 2015, 17:38
1978
0
Автор:
Реклама

З метою поліпшення системи медичного забезпечення і побудови системи реабілітаційних установ для надання професійної психологічної допомоги бійцям АТО Міністр оборони генерал армії Степан Полторак прийняв рішення про створення центрів психологічної реабілітації військовослужбовців.

До кінця року такі центри будуть створені в Київському, Одеському, Дніпропетровському, Харківському і Львівському військових госпіталях, військовому санаторії "Хмільник", а також центрах реабілітації і санаторного лікування "Пуща-водиця" і "Трускавецький".

"З наступного року Міністерство оборони України за сприяння іноземних партнерів почне підготовку психологів-практиків за стандартами НАТО на основі кращого міжнародного досвіду" - розповів заступник Міністра оборони, керівник апарату генерал-лейтенант Олександр Дублян.

Окрім цього, впроваджується медична інформаційна система "Е-здоров'я", яка дозволить ввести цифрові карти пацієнтів госпіталів і обмінюватися інформацією з іншими медичними установами в режимі онлайн.

На черзі - пілотні проекти по евакуаційному забезпеченню, автоматизації медичних складів, реформа системи забезпечення військовослужбовців житлом і інші проекти. Деякі з проектів вже схвалені Кабміном і передані на розгляд у Верховну Раду.

"Так, в грудні цього року Міністерство оборони планує почати активну фазу випробувань спеціального програмного забезпечення автоматизації процесів обліку і планування обороту медичного майна на медичних складах військового відомства. В ході експерименту буде апробовано нову сучасну модель управління зверненням медичного майна, яка згодом буде поширено на усі Збройні Сили України"- розповів замміністра.

Нагадаємо, 3 листопада Верховна Рада ухвалила Закон про внесення зміни в статтю 11 Закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їх сімей"яким зобов'язала учасників АТО пройти психологічну реабілітацію.

Джерело: Міноборони

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини