Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат пропонує по-новому визначати великих платників податків

6 листопада 2015, 17:14
2257
0
Автор:
Реклама

У Раді зареєстрований законопроект № 3410 про внесення змін до Податковий кодекс відносно визначення великих платників податків. Автор законопроекту - народний депутат Сергій Мельник (БПП).

Проектом передбачається внести зміни в п.п. 14.1.24. п. 14.1. ст. 14 НК з метою збільшення розміру податкових норм, згідно з якими визначаються великі платники податків.

Зокрема, передбачено, що великий платник податків - ця юридична особа, у якої об'єм доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує 1 млрд грн. (у діючій редакції - 500 млн грн.) чи загальна сума сплачених до Держбюджету податків по платежах, контроль за стягуванням яких покладений на контролюючі органи, за такий же період перевищує 24 млн грн. (у діючій редакції - 12 млн грн.).

Передбачається, що ухвалення цього законопроекту дозволить зменшити навантаження на контролюючі органи, що здійснюють супровід великих платників податків і в умовах значного росту цін на товари, роботи і послуги визначати дійсно великих платників податків в умовах економічної ситуації, яка склалася в державі нині.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини