Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін врегулював діяльність Національної поліції

6 листопада 2015, 12:00
1003
6
Реклама

Постановою від 28 жовтня 2015 року № 877 Кабінет Міністрів України ствердив Положення про Національну поліцію.

Згідно з документом, Нацполиция є центральним органом виконавчої влади, який реалізує держполітику в сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримки публічної безпеки, і діяльність якого спрямовується і координується Кабміном через Міністра внутрішніх справ.

Основними завданнями Національній поліції являються:

1) реалізація державної політики в сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримки громадської безпеки і порядку;

2) внесення на розгляд Міністра внутрішніх справ пропозицій по забезпеченню формування державної політики у вказаних сферах;

3) надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або внаслідок надзвичайних ситуацій потребують такої допомоги.

Національна поліція здійснює свої повноваження через центральний орган управління і утворені в установленому порядку територіальні (у тому числі міжрегіональні) органи в Автономній Республіці Крим, областях, рр. Києві і Севастополі, районах, містах, районах в містах.

Очолює Нацполицию головаякого призначає на посаду і звільняє з посади Кабінет Міністрів України за уявленням Прем'єр-міністра України, внесеним на підставі пропозицій Міністра внутрішніх справ. Голова має першого заступника і заступників, що призначаються на посаду і звільняються з посади Міністром внутрішніх справ за представленням голови Національній поліції.

Для погодженого вирішення питань, що відносяться до компетенції Національної поліції, обговорення найважливіших напрямів її діяльності в Національній поліції може утворюватися колегія.

А для розгляду наукових рекомендацій і проведення професійних консультацій з основних питань діяльності в Національній поліції можуть утворюватися інші постійні або тимчасові консультативні, дорадчі і інші допоміжні органи.

Гранична чисельність поліцейських, державних службовців і співробітників Національної поліції (окрім поліції охорони) затверджується Кабінетом Міністрів.

Структура центрального органу управління і територіальних органів Нацполиции, кошторис Нацполиции затверджуються головою Національної поліції за узгодженням з Міністром внутрішніх справ.

Постанова набуває чинності 7 листопада - одночасно з набуттям чинності Закону про Національну поліцію.

Нагадаємо, постанова Кабміну № 641яким утворено Національну поліцію України як центральний орган виконавчої влади, діє з 8 вересня.

Також затверджені зразки нової форми поліції. Але її зможуть отримати тільки ті працівники ОВД, які успішно пройшли усі етапи атестаційного конкурсу.

Очолила Національну поліцію України Хатия Деканоидзе.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини