Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалений Закон про зовнішню трудову міграцію

5 листопада 2015, 14:07
3262
0
Реклама

Верховна Рада України 5 листопада ухвалила Закон "Про зовнішню трудову міграцію"   (законопроект № 2330а).

Встановлені правові і організаційні основи державного регулювання зовнішньої трудової міграції і соціального захисту громадян України, які тимчасово высполняли або виконують роботу за кордоном (трудових мігрантів)і членів їх сімей.

Головним органом в системі центральних органів виконавчої влади по формуванню і реалізації державної політики у сфері зовнішньої трудової міграції визначений центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування держполітики у сфері праці і соціальної політики, зайнятості населення і трудової міграції (Минсоцполитики).

Законом визначені права трудових мігрантів на належні умови праці, соціальний захист і возз'єднання сім'ї. Також встановлені державні гарантії за поданням соціальних послуг і допомоги трудовим мігрантам.

Згідно із Законом, держава сприяє реінтеграції в суспільство трудових мігрантів і членів їх сімей після повернення в Україну шляхом надання соціальних послуг.

Встановлений державний контроль і відповідальність за порушення вимог законодавства про трудову міграцію.

Крім того, в Законі говориться, що центральні і місцеві органи виконавчої влади, Служба безпеки України вживають в межах повноважень усі можливі заходи для запобігання незаконній зовнішній трудовій міграції і торгівлі людьми.

Суб'єкти господарювання, які надають послуги з посередництва в працевлаштуванні на роботу за кордоном, засоби масової інформації, інші підприємства, установи і організації або фізичні особи, які поширюють недостовірну інформацію, пов'язану із зовнішньою трудовою міграцією, несуть відповідальність відповідно до Закону.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини