Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГСЧС готується до реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду

4 листопада 2015, 16:03
785
0
Автор:
Реклама

ГСЧС наказом від 26 жовтня 2015 роки № 523 затвердила заходи по підготовці до реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду 2015/2016 року.

Управлінням ГСЧС в областях і м. Києві наказано проаналізувати причини виникнення надзвичайних ситуацій у осінньо-зимовий період останніх років на території регіонів і розробити спільно із зацікавленими службами цивільного захисту міри по запобіганню надзвичайним ситуаціям на найуразливіших об'єктах і системах життєзабезпечення населення. Також вирішено поповнити резерв матеріальних засобів для ліквідації аварій, забезпечення стійкої роботи регіональних систем сповіщення і підвищення готовності аварійно-рятувальних і ремонтно-відновних формувань до дій в осінньо-зимовий період.

Крім того, планується уточнити плани реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій на об'єктах життєзабезпечення, аварій в системах электро-, газо-, тепло-, водопостачання і водовідведення, порушення автомобільного руху на дорогах.

Впродовж листопада 2015 року вирішено провести командно-штабні тренування (навчання) органів управління і служб цивільного захисту з питань організації управління у разі виникнення надзвичайних ситуацій і подій, характерних для осінньо-зимового періоду.

Також проводитиметься постійний моніторинг погодних умов і прогнозування можливих надзвичайних ситуацій, характерних для осінньо-зимового періоду 2015/2016 року.

Крім того, планується підготовка в підпорядкованих підрозділах управлінь ГСЧС інженерної, спеціальної і снігоочисної техніки, автомобілів підвищеної прохідності для використання в якості тягачів, пересувних електростанцій, пунктів обігріву і життєзабезпечення, створення запасу паливно-мастильних матеріалів для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації в осінньо-зимовий період.

Також перевірять готовність сил гарнізонів ГСЧС до реагування на надзвичайні ситуації на об'єктах життєзабезпечення населення, енергетики, транспорту і зв'язку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини