Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міліціонер зможе стати поліцейським після атестації

4 листопада 2015, 12:55
1134
2
Реклама

7 листопада набуває чинності Закон "Про Національну поліцію". Співробітники патрульної поліції Києва, Одеси, Львова, Харкова, а також Департаменту патрульної поліції МВС, які пройшли конкурс при вступі на службу, перейдуть в Національну поліцію автоматично.

Для інших можлива переатестація. Допущені до атестації на посаді в Національній поліції будуть ті працівники міліції, які рапортом висловили бажання служити в Національній поліції і по яких немає претензій з боку служби внутрішньої безпеки.

Для проведення атестаційного конкурсу діючих працівників органів внутрішніх справ Міністром внутрішніх справ формується Центральна атестаційна комісія. Очолить її Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, також до складу увійдуть народні депутати Мустафа Найєм і Антон Геращенко, правозахисники, громадські діячі і керівництво МВС.

Комісія затверджує порядок проведення атестаційного конкурсу, тестові завдання, прохідні бали, нормативи по фізичній підготовці і стрільбі. Також члени комісії проводитимуть співбесіди з кандидатами на керівні посади Національної поліції. Крім того, комісія МВС сформує склад атестаційних комісій територіальних (обласних) органів Національної поліції і розглядатиме спори, що виникли в обласних комісіях.

Проведення атестаційного конкурсу почнеться в Києві і Київській області, на базі територіальних органів Національної поліції України і вищих учбових закладів МВС.

На час атестації затверджується перехідна (тимчасова) штатна структура Нацполициияка функціонуватиме до остаточного і повного комплектування усіх підрозділів поліції.

Нову поліцейську форму зможуть отримати тільки ті працівники, які успішно пройшли усі етапи атестаційного конкурсу.

До атестації не допустять діючих співробітників міліції, відносно яких є підтверджена інформація про здійснення правопорушення.

Атестаційний конкурс пройде у декілька етапів залежно від категорії посад. Кандидати на посаді начальницького складу пройдуть спеціалізований тест, співбесіду, опитування із застосуванням поліграфа, а також тест благонадійності, професійної етики і організаційної прихильності. Кандидати на посаді в поліцейські підрозділу проходитиму професійний тест і співбесіду.

А у разі незгоди результати переатестації можна буде оскаржити. Функції апеляційного органу виконуватиме Центральна атестаційна комісія. Усі скарги можна направляти на електронну адресу cac@mvs.gov.ua.

За інформацією МВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини