Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При виселенні з іпотечного будинку, придбаного не за рахунок кредиту, повинні надати інше житло

3 листопада 2015, 13:57
3054
1
Автор:
Реклама

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 21 жовтня 2015 року розглянув справу № 6-1484цс15 про виселення з іпотечного удома (придбаного не за рахунок кредиту) після невиконання письмових вимог банку про добровільне звільнення будинку.

Суд сформулював наступну правову позицію. По сенсу статті 40 Закону "Про іпотеку" і статті 109 ЖК Української РСР обличчям, які виселяються з житлового будинку (житла), що є предметом іпотеки, у зв'язку із зверненням стягнення на предмет іпотеки, інше постійне житло надається тільки у тому випадку, коли іпотечне житло було придбане не за рахунок кредиту, забезпеченого іпотекою цього житла.

Постійне житло, що надається особі, яку виселяють, має бути вказане в рішенні суду.

Як виняток допускається виселення громадян без надання іншого житла при зверненні стягнення на предмет іпотеки, якщо іпотечне майно було придбане за рахунок кредиту, повернення якого забезпечене іпотекою відповідного житла.

Саме до цього зводиться виведення Верховного Суду України відносно застосування статті 109 ЖК УССР і положень Закону "Про іпотеку", викладений у постанові від 18 березня 2015 року (справа № 6-39цс15).

Також читайте: Ім'ям України : житло замість іпотечної квартири

Усі рішення судів Ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо Ви ще не користуєтеся системою, замовте тестовий доступ чи придбайте VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини