Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін заборонив перевезення по автодорогах вантажів вагою більше 40 тонн

2 листопада 2015, 12:04
2032
0
Реклама

Постановою Кабінету Міністрів від 21 жовтня № 869 заборонений рух транспортних засобів фактичною масою більше 40 тоннабо більше 11 тонн на вісь (для контейнеровозів - понад 46 тонн) на автомобільних дорогах загального користування при перевезенні ділимих вантажів.

Також вводиться обмеження на рух по автомобільних дорогах загального користування місцевого значення для вантажівок фактичною масою більше 24 тонн (чи більше 7 тонн на вісь).

Найближчим часом Укравтодор і служби автомобільних доріг в усіх областях України оприлюднять інформацію про нові обмеження на офіційних сайтах відомств і встановлять відповідні дорожні знаки.

"Дуже довго недобросовісні перевізники прикривалися недосконалим законодавством і відкуповувалися хабарами. Зараз почнуть діяти суворі правила, для ефективного контролю ми істотно збільшуємо штрафні санкції за порушення, будуємо мережу з 200 пунктів автоматичного контролю ваги авто "на ходу", а також закуповуємо 100 мобільних вагових комплексів", - розповів директор департаменту стратегічного розвитку автомобільних доріг і автотранспорту Роман Хмель.

Введення нових вагових норм дозволить уповільнити катастрофічні темпи руйнування автомобільних доріг України.

Джерело:
Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини