Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Топ-10 правових подій тижня для бізнесу

30 жовтня 2015, 12:33
3735
1
Автор:
Реклама

1. Зареєстрований законопроект про податкову лібералізацію

У Верховній Раді зареєстрований проект № 3357 про внесення змін до Податкового кодексу відносно податкової лібералізації. Метою проекту є побудова в Україні ліберальної сучасної податкової системи, яка передбачатиме : рівень податкового навантаження на фонд оплати праці не більше 30%; зниження ставок прямих податків, перехід до оподаткування розподіленого прибутку; встановлення обгрунтованих ставок податків і спрощення адміністрування для стимулювання легалізації бізнесу; введення мораторію на 3 року по змінах базових елементів податків і зборів та ін. Детальніше тут.

2. Мінюст запускає сервіс електронного апостиля

Кабінет Міністрів підтримав ініціативу Мінюсту, яка забезпечить запуск в Україні системи електронного апостиля. Це відповідне посвідчення документів, які українці отримують в органах юстиції для того, щоб подати їх у відповідні компетентні органи за кордон. Йдеться про договори купівлі-продажу, які завіряються нотаріально, рішення судів, свідчення про народження і інші документи.

Читайте також: Кабмін пропонує нотаріусам забезпечувати докази з Інтернету

3. Роз'яснені нюанси визначення справедливої вартості цінних паперів

З 1 грудня 2015 року Національний банк почне щодня розміщувати на сторінці свого офіційного інтернет-представництва інформацію про справедливу вартість цінних паперів, що приймаються НБУ в якості забезпечення виконання зобов'язань, і коефіцієнти, що коригують, для них. Крім того, НБУ публікуватиме на сторінці свого офіційного інтернет-представництва і в інших інформаційних ресурсах криві бескупонной прибутковості, побудовані для оцінки облігацій внутрішньої держпозики із застосуванням параметричної моделі Нельсона-Сигела.

4. Податківці розповіли, коли відміняються штрафи

Штрафні санкції відміняютьсяякщо платник податків, відповідно до п. 35 підрозділу 10 розділу XX НК самостійно сплатив суму податкового зобов'язання впродовж 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення (без застосування процедури оскарження податкового повідомлення-рішення). Про це повідомила Державна фіскальна служба в листі № 22064/6/99-99-10-03-02-15.

5. Як слід поступати при зміні умов оплати праці?

У випадку встановлення нових або зміни діючих умов оплати праці у бік погіршення працедавець повинен повідомляти працівника за 2 місяці. При цьому у разі досягнення згоди між сторонами трудового договору, обов'язки по повідомленню працівника законодавством про працю не встановлено. Такого висновку дійшло Минсоцполитики в листі № 413/06/186-15.

Читайте також: Як рекрутинговым компаніям звітувати про кількість працевлаштованих громадян?

6. Уточнені особливості розкриття інформації емітентами цінних паперів

НКЦБФР рішенням від 1 вересня 2015 року № 1348 затвердила зміни в Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів. Уточненощо розкриття регулярної річної інформації повинне здійснюватися шляхом розміщення в загальнодоступній інформаційній базі даних НКЦБФР, розміщення на сторінці в мережі Інтернет, публікації в офіційному друкарському виданні і представлення в НКЦБФР в строк не пізніше за 30 квітня року, що йде за звітним.

7. За сплату до бюджету НДФЛ відповідає податковий агент

Державна фіскальна служба в листі № 9664/З/99-99-17-02-01-14 роз'яснила нюанси визначення місця сплати податків і зборів податковим агентом за фізособу.

Читайте також: Коли накладну включають до складу податкового кредиту?

8. Оновлена форма звіту про використання засобів, виданих на відрядження

Мінфін відновив форму звіту про використання засобів, виданих на відрядження або під звіт і Порядок складання такого звіту. Про це говориться в наказі № 841. Звіт про використання засобів, виданих на відрядження або під звіт, подається до закінчення 5-го банківського дня, що настає за днем, в якому платник податку завершує таке відрядження або завершує виконання окремої цивільно-правової дії за дорученням і за рахунок податкового агента платника податку, що надав засоби під звіт.

9. П'ять причин готуватися до обшуку в третьому кварталі 2015 року

Реформи правоохоронних органів = обшуки. Прокуратурі залишилося недовго: 14 грудня 2015 року усі прокурори перетворяться на гарбуз, і на зміну їм прийдуть нові. У такій ситуації природно виникає бажання заробити собі "золотий парашут". А заробляти правоохоронці уміють тільки шляхом спецоперацій - обшуків і перевірок. Ми пропонуємо детально до цього підготуватися в ході практикуму "Обшуки на підприємствах. Дії співробітників до і під час візиту представників правоохоронних органів. Аналіз практичних ситуацій"який відбудеться 6 листопада в Києві.

10. У Україні створять Німецько-українську промислово-торгову палату

У Україні буде створено Німецько-українську промислово-торгову палату. Метою діяльності Палати є сприяння розвитку торговельно-економічних стосунків між підприємствами, організаціями України і ФРН, а також сприяння економічному обміну.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини