Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минсоцполитики уточнило порядок оформлення і ведення особистих справ одержувачів соцдопомоги

29 жовтня 2015, 13:19
994
0
Автор:
Реклама

Минсоцполитики наказом від 7 вересня 2015 року № 898 затвердило Зміни до Інструкції про порядок оформлення і ведення особистих справ одержувачів усіх видів соціальної допомоги.

Передбачено, що у випадку неможливості представлення одержувачем відомостей про прибутки у вигляді отриманих аліментів при зверненні за призначенням посібника на наступний період, одержувач особисто вносить дані про факт неотримання ним прибутків (аліментів і т. п) в Декларацію про прибутки і майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги.

Заяви про призначення посібникащо поступають поштою, реєструються в журналі реєстрації прийому заяв і документів для призначення усіх видів соціальної допомоги. При цьому в журналі вказуються ПІБ фахівця, якому заява передається на обробку.

У випадку неможливості отримати особисту справу і довідку-атестат допомога триває (призначається) по фактичному місцю проживання її одержувача на основі електронної справиотриманого від ГП "Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України".

При неможливості впродовж місяця отримати довідку-атестат з управлінь, які залишаються в населених пунктах, на непідконтрольній територіїнеотримані суми посібника виплачуються одержувачам за минулий період на підставі інформації про стан фінансування і виплат, розміщеною на офіційному сайті Минсоцполитики.

Управління соцзахисту веде окремий облік одержувачівяким призначений посібник, на основі електронної справи і тримає на контролі до витребування довідки-атестата відносно останнього періоду призначення і виплати посібника.

Рішення управління соцзахисту про призначення соціальної допомоги або про відмову в її наданні може бути оскаржено у встановленому законодавством порядку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини