Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін прийняв рішення відносно ж/до тарифів

29 жовтня 2015, 09:39
1775
0
Автор:
Реклама

Кабмін прийняв рішення про зміну застосування соціальної норми споживання газу. Встановлюється соціальна норма у розмірі 1200 кубометрів на увесь опалювальний сезон (6 місяців). Тобто, людина може сама визначати, скільки газу використовувати у рамках соціальної норми щомісячно впродовж опалювального сезону.

Про це Арсеній Яценюк повідомив на зустрічі Прем'єр-міністра і членів уряду з представниками пікетників під Кабміном, в исле яких був народний депутат Олег Ляшко. На зустрічі були присутніми члени Уряду від усіх політичних сил парламентської коаліції.

Також було прийнято рішення про здійснення в лютому 2016 року контролю реальних витрат населенням газу для опалювання і оцінена необхідність збільшення соціальної норми у разі холодної зими.

Крім того, глава уряду підписав постанову, яка спрощує перерахування субсидій за житлово-комунальні послуги на зимовий період. Воно здійснюватиметься в автоматичному режимі без представлення повторних заявок.

Урядом також вносяться зміни в порядок перерахунку вартості опалювання підприємств ЖКГ, який проводитиметься в щомісячному режимі залежно від зовнішніх температур, а не раз на півроку, як було раніше.

Прийнято також рішення, згідно з яким за результатами першого кварталу наступного року залежно від ціни газу, що імпортується, і курсу національної валюти буде здійснено коригування ринкової ціни природного газу.

Прем'єр-міністр України підписав зміни в постанову про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування, які передбачають встановлення коефіцієнтів, що коригують, для розрахунку витрати газу, електричної і теплової енергії на потреби опалювання залежно від кількості поверхів будівель, нормативи користування послугами для централізованого опалювання за умови устаткування житлових будинків приладами обліку теплової енергії, газопостачання за наявності, відсутності газових лічильників, електроенергії для індивідуального опалювання, диференційовано по періодах часу.

Арсеній Яценюк відмітив, що в парламенті вже знаходяться два законопроекти - про прозорість нарахування тарифів і про НКРЕКУ, що передбачають незалежність цього органу.

Джерело: Урядовый портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини