Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений держстандарт соціальної послуги профілактики

28 жовтня 2015, 12:13
807
0
Автор:
Реклама

Минсоцполитики наказом від 10 вересня 2015 року № 912 затвердило Державний стандарт соціальної послуги з профілактики, який визначає зміст, об'єм, умови і порядок надання соціальної послуги профілактики, показники її якості для суб'єктів усіх форм власності, які надають цю послугу.

Послуга соціальної профілактики - комплекс заходів, здійснюваних суб'єктом, який надає соціальні послуги, спрямований на попередження, обмеження і припинення негативних соціальних і особових (поведінкових) явищ і їх наслідків в соціальному середовищі і реалізується за допомогою різних інструментів дії соціального, юридичного, педагогічного, психологічного характеру. Послуга соціальної профілактики надається особам, сім'ям, групам осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, викликаних інвалідністю, віком, станом здоров'я, соціальним положенням, бездомністю, відбуттям покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на певний термін і т. п.

Цей держстандарт застосовується для:

- організації надання соціальної послуги профілактики особам, сім'ям, групам осіб, які знаходяться в складних життєвих обставинах, незалежно від віку і підлоги;

- здійснення моніторингу і контролю за якістю надання соціальної послуги профілактики;

- визначення тарифу платної соціальної послуги профілактики.

Соціальна послуга профілактики надається безоплатно, за плату або зі встановленням диференційованої плати відповідно до законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини