Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 2016 року громадянам почнуть видавати замість паспортів ID- карти

26 жовтня 2015, 10:25
2845
9
Автор:
Реклама

Міграційна служба розробила план поступової заміни паспортів громадянина України на ID- карти нового зразка. Поступова заміна паспортів-книжок на нові ID- карти відбуватиметься впродовж найближчих 5 років.

З 1 січня 2016 року міграційна служба почне впровадження нової національної системи ідентифікації громадян на основі електронної бази даних і видачу нових паспортів громадянина України у формі пластикової картки.

На першому етапі пластикові ID- карти видаватимуть безкоштовно особам по досягненню 14 років. Крім того, буде запропоновано оформлення нових паспортів-карток громадянам, які звертатимуться в підрозділи міграційної служби із заявами про відновлення втрачених документів, а також про оформлення і видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Обов'язкової заміни паспорта-книжечки на пластикову ID- карту не буде.

Також передбачено поступова передача функцій по прийому громадян і видачі документів в центри надання адміністративних послуг. Але на першому етапі ЦПАУ і підрозділи міграційної служби прийматимуть громадян паралельно із-за різної міри готовності ЦПАУ виконувати ці функції, оскільки очікується істотний ріст попиту на нові документи в перший рік.

У новому паспорті не буде інформації про укладення шлюбу і реєстрації місця проживання. Для підтвердження місця проживання, міграційна служба безкоштовно видаватиме громадянам відповідні витягання з реєстру. З розвитком електронного управління і сфери надання адміністративних послуг, через деякий час таке підтвердження не буде необхідним ні при зверненні в органи влади, ні для банківських установ.

Головними перевагами нового паспорта є захищеність від підробки і можливість надалі отримувати більшість адміністративних послуг через інтернет без необхідності стояти в черзі.

Джерело: ГМС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини