Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінкультури відновило правила конкурсу учбових програм для шкіл естетичного виховання

26 жовтня 2015, 09:32
644
0
Автор:
Реклама

Мінкультури відновило Положення про Всеукраїнський конкурс учбових програм для початкових спеціалізованих художніх учбових закладів (шкіл естетичного виховання) системи Мінкультури. Про це говориться в наказі від 14 вересня 2015 роки № 732.

Засновником конкурсу являється Міністерство культури. Мета конкурсу - забезпечення початкових спеціалізованих художніх учбових закладів учбовими програмами по кожному предмету.

Завдання Конкурсу :

- узагальнення досвіду викладання художніх дисциплін в школах естетичного виховання;

- визначення кращих учбових програм по предметах згідно з типовими учбовими планами шкіл естетичного виховання;

- підвищення якості і вдосконалення змісту початкової художньої освіти.

Конкурс проводиться щорічно по 1 або декільком видам мистецтв. Організаційно-методичне забезпечення конкурсу здійснює Державний методичний центр учбових закладів культури і мистецтв (далі - Центр). Також для проведення конкурсу створюються робочі органи конкурсу - експертна комісія і експертна рада.

Оголошення про проведення конкурсу публікується на офіційних веб-сайтах Мінкультури і Центру не пізніше, ніж за 8 місяців до початку проведення конкурсу.

Для участі в конкурсі учасники представляють в Центр наступні документи:

- заявку на участь;

- рукопис учбової програми в 5 екземплярах;

- 1 екземпляр рукопису учбової програми на електронному носії.

Розгляд рукописів, представлених на конкурс, здійснюється експертною комісією і експертною радою з жовтня по листопад включно.

Рукописи учбових програм, відмічені дипломами I міри, включаються в перелік програм по предметах, по яких здійснюватиметься навчання в школах естетичного виховання.

Фінансування конкурсу здійснюється Мінкультури в межах асигнувань, передбачених в держбюджеті на відповідні роки, а також за рахунок залучення інших джерел і надходжень, не заборонених законодавством.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини