Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначені деякі нюанси обов'язкової сертифікації дорожніх транспортних засобів

23 жовтня 2015, 15:20
2408
0
Автор:
Реклама

Наказом від 23 вересня 2015 роки № 1194 Мінекономрозвитку затвердило Зміни в Правила обов'язкової сертифікації дорожніх транспортних засобів, їх складових і приладдя.

Вказується, що сертифікація ДТС, конструкція яких змінена під час переобладнання- це процедура, під час якої перевіряється і упевняється відповідність конструкції такого ДТС і його технічного стану вимогам чинних в Україні нормативно-правових актів, нормативних документів.

Орган по сертифікації при проведенні робіт по сертифікації ДТС, яке було ввезено на митну територію України розукомплектованим, пошкодженим або з правостороннім розташуванням рульового управління, повинен задокументувати фотографіямищо таке ДТС доукомплектувало, ушкодження усунені, проведено переобладнання під лівобічне розташування рульового управління. Ці фотографії повинні зберігатися разом з документами, на підставі яких виданий сертифікат відповідності.

Органи по сертифікації повинні планувати об'єми робіт по сертифікації ДТС, виходячи з того, що реальні витрати часу на підготовку 1 сертифікату відповідності ДТС складають не менше 90 хвилин.

Випробувальні лабораторії (центри) у своїй роботі з сертифікаційних випробувань повинні дотримуватися таких вимог:

1) до протоколу випробувань обов'язково мають бути прикладені фотографії загального вигляду ДТС і його ідентифікаційних табличок, на яких повинно бути відбито ідентифікаційний номер VIN, маркіровка про відповідність ДТС рівню екологічних вимог "ЕВРО-0" - "ЕВРО-6" (за наявності такої маркіровки);

2) планувати об'єми випробувань, виходячи з реальної пропускної спроможності випробувальної лабораторії (центру).

Крім того, змінами передбачено, що в додатку до сертифікату відповідності на ДТС категорій М2 і М3 обов'язково приводиться схема розміщення пасажирських сидінь і розташування виходів, для газобалонних автобусів приводиться схема розміщення газових балонів. Також в додатку до сертифікату відповідності вказуються клас автобуса, його загальна пасажиромісткість і число місць для сидіння.

При сертифікації ДТС, які були в користуванніоргани по сертифікації беруть до розгляду протоколи сертифікаційних випробувань, проведених за участю філій випробувальних лабораторій, які не були акредитовані під час акредитації випробувальної лабораторії в установленому порядку.

Документи по сертифікації ДТС зберігаються в течію терміну і з урахуванням вимог Переліку типових документів, що створюються під час діяльності держорганів і органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств і організацій, з вказівкою термінів зберігання документів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини