Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент схвалив Закон, що дозволяє військовим короткострокові контракти

23 жовтня 2015, 15:38
2083
0
Автор:
Реклама

Президент підписав Закон №711 - VIII "Про внесення змін до Закон України "Про військовий обов'язок і військову службу" відносно уточнення термінів військової служби за контрактом", який дозволяє служити за контрактом 6 місяців.

Закон, прийнятий ВР 6 жовтня, спрямований на забезпечення встановлення конкретних термінів військової служби за контрактом в час дії особливого періоду, у разі виникнення кризової ситуації, загрозливої національної безпеки, оголошення рішення про проведення мобілізації і (чи) введення правового режиму воєнного стану.

Для військовослужбовців термінової військової служби і військовослужбовців військової служби по заклику по мобілізації, на особливий період, що вислужили під час дії особливого періоду не менше 11 місяців, осіб, звільнених з військової служби під час дії особливого періоду, які приймаються на військову службу за контрактом в період з моменту оголошення мобілізації до моменту введення воєнного стану (настання військового часу) або оголошення рішення про демобілізацію, встановлюється термін військової служби в календарному численні 6 місяців.

Передбачена також можливість дострокового припинення контракту у разі закінчення особливого періоду або оголошення рішення про демобілізацію.

Також врахована можливість продовжити військову службу за контрактом у разі закінчення терміну контракту і незавершення особливого періоду на термін 6 місяців.

Передбачається, що цей Закон дозволить збільшити кількість військовослужбовців за контрактом з досвідом бойових дій у Збройних Силах і інших військових формуваннях.

За інформацією прес-служби Президента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини