Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано фінансувати капремонти багатоквартирних будинків з державного і місцевих бюджетів

21 жовтня 2015, 16:55
1225
0
Реклама

У парламенті групою нардепів від БПП зареєстрований законопроект № 3332 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно фінансування капітальних ремонтів багатоквартирних будинків".

Метою проекту є рішення проблем фінансування капітальних ремонтів багатоквартирних житлових будинків, які передаються співвласникам цих будинків відповідно до Законом "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку".

Пропонується внести зміни до вказаного Закону, а також Житловий кодекс і Закон "Про приватизацію державного житлового фонду"і встановити, що капітальні ремонти проводяться на умовах співфінансування з держбюджету і відповідних місцевих бюджетів - в порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів.

Замовниками капітального ремонту виступають органи місцевого самоврядування, говориться в проекті. У перелік робіт, що підлягають виконанню при проведенні першого капітального ремонту, в обов'язковому порядку включаються роботи, спрямовані на підвищення рівня енергозабезпечення удома.

Обстеження багатоквартирних будинків, що вимагають капітального ремонту, і складання проектно-сметной документації на його проведення покладається на відповідні проектні організації за замовленням співвласників будинку.

Також в законопроекті вказано, що передача загального майна багатоквартирних будинків співвласникам багатоквартирних будинків здійснюється після проведення першого капітального ремонту таких будинків, або з відома більшості співвласників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини