Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порошенко вимагає вибрати антикорупційного прокурора до зими

20 жовтня 2015, 09:44
527
1
Реклама

Петро Порошенко під час засідання Національної ради реформ підкреслив, що найближчим часом повинні заробити нові органи по боротьбі з корупцією - Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне агентство по попередженню корупції. Це, зокрема, є рекомендацією Європейської Комісії для введення безвізового режиму Європейським Союзом для громадян України.

Президент підкреслив, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура є ключовим елементом системи протидії корупції в державі, формування якої повинне відбуватися прозорим чином і користуватися довірою в суспільстві.

"Вважаю, що цілком реальне завдання, щоб ми завершили усі процедури до кінця листопада і на 1 грудня мали спеціального антикорупційного прокурора, - відмітив П. Порошенка. - Це означає, що на 1 грудня усі без виключення антикорупційні справи, які знаходяться в Генпрокуратурі, передаються прозоро створеній структурі, яка матиме можливість забезпечити беспристрастное слідство, а спеціальний антикорупційний прокурор зможе забезпечити нагляд за розслідуванням цих справ".

Глава держави чекає неухильного дотримання графіку проведення конкурсу і категорично не сприймає пропозиції про відстрочення цього процесу.

За інформацією прес-служби Президента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини