Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлена інструкція про порядок витребування документів соціально-правового характеру

19 жовтня 2015, 15:43
1642
0
Автор:
Реклама

Наказом від 21 вересня 2015 роки № 1786/5/272 Мінюст і МЗС відновили Інструкцію про порядок витребування документів соціально-правового характеру для громадян України, іноземців і осіб без громадянства.

Ця Інструкція визначає порядок витребування документів соціально-правового характеру як з України, так і з-за кордону, для громадян України, які постійно проживають за кордоном, у тому числі тих, які тимчасово знаходяться на території України (далі - громадяни України), іноземців і осіб без громадянства, а також для підприємств (установ, організацій), розташованих в Україні, диппредставництв і консульських установ України, Департаменту консульської служби МЗС, представництв МЗС на території України.

Передбачено, що на підставі виявлених відомостей Держархівом в АР Крим, держархівами областей, міст Києва і Севастополя оформляються архівні довідки і спрямовуються заявникам.

Витребування з України документів про держреєстрацію актів цивільного стану здійснюється з урахуванням р. IV Правил держреєстрації актів цивільного стану.

Видачу документів про держреєстрацію актів цивільного стану, яка проводилася в диппредставництвах або консульських установах України, здійснюють відділи РАГС головних територіальних управлінь юстиції в місті Києві і Київській області на підставі переданих їм на зберігання актових записів.

Повторну видачу свідчень про держреєстрацію актів цивільного стану здійснюють диппредставництва і консульські установи України на підставі складених ними актових записів, які ще не передані на зберігання в головні територіальних управлінь юстиції в місті Києві і Київській області.

Якщо держреєстрація актів цивільного стану була зроблена органами РАГС при військових комендатурах радянських військ за кордоном, в диппредставництвах або консульських установах СРСР, повторну видачу свідчень про держреєстрацію актів цивільного стану здійснюють Об'єднаний архів Управління ЗАГС Уряду міста Москви або архів Управління ЗАГС Адміністрації Московської області Російської Федерації.

Диппредставництва і консульські установи України через посередництво Департаменту консульської служби МЗС, Держархівної служби і державних архівних установ здійснюють витребування документів соціально-правового характеру для громадян, які проживають за межами України, якщо інший порядок витребування документів не передбачений міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана ВР.

Архівні установи оформляють у випадках, передбачених справжньою Інструкцією, а також замість окремих видів документів (трудових книжок, військових квитків і т. п) архівні довідки для громадян, що виїжджають з України на постійне (тимчасове) місце проживання.

Також архівні установи виконують запити соціально-правового характерущо передбачають витребування відповідної архівної інформації громадянами України, які постійно проживають за кордоном, у тому числі тими, які тимчасово знаходяться на території України, іноземцями і особами без громадянства. Перелік відповідної архівної інформації визначений пп. 4.2.1 п. 4.2 гл. 4 р. VI Правил роботи архівних установ.

З питання отримання дублікатів документів про освітуотриманому в учбових закладах України, громадяни поводяться із заявами до установ, визначених Порядком замовлення документів про утворення держзразка, видачі і обліку їх карток.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини