Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацкомфинуслуг застерігає від використання віртуальної валюти

19 жовтня 2015, 12:58
812
4
Реклама

Нацкомиссия, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, повідомила учасників ринків про замкнете використання і поширення в Україні віртуальної валюти/криптовалюты (Bitcoin, Litecoin, Ripple, OneCoin та ін.).

Нацкомфинуслуг звертає увагу учасників ринку фінансових послуг, що НБУ в листі від 10.11.2014 розглядає Bitcoin як грошовий сурогатякий не має забезпечення реальної вартості і не може використовуватися фізичними і юридичними особами на території як засіб платежу, оскільки це суперечить нормам українського законодавства.

Європейське банківське управління (European Banking Authority) призвало банки Європейської спільноти утриматися від операцій з криптовалютой до створення системи регулювання цих операцій, оскільки така віртуальна валюта не має якого-небудь забезпечення, не контролюється державними регуляторами жодної країни.

Нацкомфинуслуг закликає фінансові установи і посередників фінансових послуг утриматися від операцій і володіння криптовалютой у зв'язку з ризиком втрати засобіввикористовуваних при операціях.

Джерело: Нацкомфинуслуг

Читайте також думку юриста : Позиція НБУ про Bitcoin як грошовому сурогаті непереконлива.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини