Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть посилити відповідальність за несанкціонований продаж алкоголю

16 жовтня 2015, 18:00
1944
2
Автор:
Реклама

Група нардепів від коаліції зареєстрували у Верховній Раді законопроект № 3314 про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно посилення відповідальності за несанкціонований продаж спиртних напоїв.

У проекті запропоновані зміни в КоАПякими збільшені штрафи.

Зокрема, передбачено, що роздрібна або оптова, включаючи імпорт або експорт, торгівля спиртом етиловим, коньячним або плодовим або роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами без наявності ліцензії або без марок акцизного збору або з підробними марками цього збору спричиняє за собою накладення штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян з конфіскацією предметів торгівлі і виручки, отриманої від продажу предметів торгівлі.

Торгівля пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами в приміщеннях або на територіях, заборонених законом, а також торгівля вказаними товарами через торгові автомати або неповнолітніми особами, а також їх продаж неповнолітнім, або продаж тютюнових виробів в упаковках, що містять менше 20 сигарет або цигарок, або поштучно (окрім сигар), - спричиняє за собою накладення штрафу від 300 до 800 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян.

Торгівля пивом (окрім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами з рук спричиняє за собою накладення штрафу від 400 до 900 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

Також законопроектом пропонується встановити відповідальність за незаконне придбання з метою збуту або зберігання, а також збут або транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів, досконалі повторно або за попередньою змовою групою осіб. Санкція за такі дії передбачена у виді штрафу від 2 тис. до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян з конфіскацією незаконно виготовленої продукції і устаткування для її виготовлення або громадськими роботами на термін від 120 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 1 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини