Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнювати платіжні доручення при перерахуванні коштів на електронний Пдв-рахунок?

16 жовтня 2015, 17:36
2344
0
Автор:
Реклама

ГФС нагадала про нюанси заповнення реквізитів одержувача в платіжних дорученнях при перерахуванні коштів з власного поточного рахунку на електронний Пдв-рахунок. Зокрема, податківці повідомили, що:

- в полі "Отримувач" необхідно заповнювати найменування платника;

- в полі "Код" необхідно заповнювати код по ЄДРПОУ платника;

- в полі "Банк отримувача" необхідно заповнювати "Казначейство України (їв. адм. подат.) ";

- в полі "Код банку" необхідно заповнювати "899998";

- в полі "№ рахунку" необхідно заповнювати номер рахунку, вказаний в електронному повідомленні або отриманий в Центрі обслуговування платників по основному місцю обліку.

Крім того, відзначається, що поле "Призначення платежу" такого платіжного доручення необхідно заповнювати згідно з вимогами відносно заповнення реквізитів розрахункових документів, викладеним в додатку 8 до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженій постановою НБУ від 21 січня 2004 роки № 22 (далі - Постанова № 22).

Відповідно до п. 3.8 Постанов № 22 реквізит "Призначення платежу" платіжного доручення заповнюється платником так, щоб надавати повну інформацію про платіж і документахна підставі яких здійснюється перерахування коштів одержувачеві. Повноту інформації визначає платник з урахуванням вимог законодавства.

У разі перерахування коштів з власного поточного рахунку на електронний Пдв-рахунок в поле № 4 друкується роз'яснювальна інформація про призначення платежу в довільній формі. Наприклад: "перераховано з власного поточного рахунку на електронний рахунок".

У розрахункових документах на сплату (стягнення) платежів до бюджету цей реквізит заповнюється з урахуванням вимог Порядку заповнення документів на переклад у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надмірно зарахованих засобів, затвердженого наказом Мінфіну від 24.07.2015 р. № 666.

Джерело: ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини