Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мининфраструктуры більше не встановлює "квоти міжнародного перевізника"

16 жовтня 2015, 11:04
956
0
Автор:
Реклама

16 жовтня набув чинності наказ Мининфраструктуры від 11 вересня 2015 роки № 363 про внесення змін до Порядок оформлення і видачі дозволів на поїздку по територіях іноземних держав при виконанні перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом в міжнародному повідомленні, їх обміну і обліку.

Встановлено, що автомобільний перевізник забезпечується дозволами, передбаченими законами і міжнародними договорами України з питань міжнародних перевезень, необхідними йому тільки для конкретної поїздкиза наявності залишку дозволів і за умови пред'явлення в пункті видачі дозволів усіх отриманих раніше дозволів на автомобільний транспортний засіб. Тобто, в оновленому Порядку повністю відміняється поняття "Квоти перевізника".

У разі порожньої подачі транспортного засобу на завантаження в країну відправлення уповноважена особа пред'являє заявку на виконання цього перевезення в довільній формі.

Під час оформлення і видачі дозволів на перевезення пасажирів або вантажів відповідних видів і країни на автомобільний транспортний засіб автомобільний перевізник повертає раніше отримані дозволи на цей автомобільний транспортний засіб з урахуванням випадків оформлення і видачі декількох дозволів одного виду і країни, якщо маршрут і порядок їх використання на території іноземної держави впродовж одного конкретного перевезення вимагає їх наявність.

Виключений пункт про встановлення Мининфраструктуры резерву до 2% загальної квоти дозволів для забезпечення виконання перевезень вантажів, важливих для економіки України.

Також змінені норми, регулюючі роботу Комісії з розгляду питань, пов'язаних з оформленням, видачею, обліком і аналізом ефективності використання дозволів на поїздку по територіях іноземних держав. Зокрема, встановлено, що вона створюється в складі не менше 10 членів (раніше - не менше 5).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини