Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок підготовки резервістів цивільного захисту

16 жовтня 2015, 10:43
640
0
Реклама

Постановою Кабінету Міністрів від 13 жовтня № 824 затверджений Порядок і об'єми підготовки осіб, що уклали контракти про перебування в резерві служби цивільного захисту, і терміни проведення учбових і перевірочних зборів.

Підготовка резервістів цивільного захисту здійснюється шляхом:

- проходження ними курсу базової підготовки в навчально-методичних центрах цивільного захисту і безпеки життєдіяльності;

- підготовки у складі апарату ГСЧС і її територіальних органів, або аварійно-рятувальних і інших формувань/підрозділів ГСЧС;

- перевірки рівня готовності до виконання посадових обов'язків у складі органів управління, підрозділів ГСЧС.

Формою підготовки резервістів цивільного захисту є збориякі діляться по видах на:

- учбові збори - проходження курсу базової підготовки (при необхідності), підготовка по посадах і вибраних спеціальностях у складі органів управління і підрозділів, з якими ув'язнені контракти;

- перевірочні збори - перевірка рівня готовності до виконання посадових обов'язків у складі органів управління, підрозділів ГСЧС.

Тривалість учбових зборів не повинна перевищувати 5 діб для органів управління і 15 діб - для підрозділів. Терміни проведення перевірочних зборів обов'язково повинні співпадати: в органах управління - з термінами проведення мобілізаційного тренування (навчання); у підрозділах - з термінами проведення завершальних етапів мобілізаційних тренувань (навчань).

Учбові і перевірочні збори проводяться один раз в рік.

На термін підготовки резервісти цивільного захисту забезпечуються житлом, безкоштовним живленням і медичним обслуговуванням.

План учбових і перевірочних зборів наступного року розробляється ГСЧС щорічно на підставі пропозицій органів управління, підрозділів, що мають резервістів цивільного захисту.

Порядок затверджений згідно ч. 5 ст. 107 Кодексу цивільного захисту і набуде чинності з 1 січня 2016 року.

Відмітимо, що контракт про перебування в резерві служби цивільного захисту полягає на добровільній основі з громадянином України, який отримав освіту в учбовому закладі цивільного захисту або звільнився із служби цивільного захисту або з військової служби в запас, здатний за станом здоров'я проходити службу цивільного захисту і не досяг граничного віку перебування на службі цивільного захисту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини