Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Раді знову запропоновано заборонити полімерні пакети

9 жовтня 2015, 12:05
1059
1
Реклама

У парламенті ініційована чергова пропозиція відносно обмеження використання на території України полімерних пакетів.

Законопроектом № 3237 (автор - нардеп Максим Поляков) запропоновані обмеження виробництва, використання, ввезення і поширення на території України полімерних пакетів, з метою поліпшення охорони природного довкілля і стану благоустрою територій.

Згідно з проектом, з 1 квітня 2016 року забороняється виробництво, використання, ввезення і платне або безкоштовне поширення (окрім транзиту вантажів) полімерних пакетів. Визначено, що полімерний пакет - це пакет, виготовлений повністю або частково з окремого полімеру або полімерних композицій. Пакетом же вважається разова споживча м'яка тара з корпусом у формі рукава, з дном і відкритою горловиною місткістю до 20 куб.дм.

Ця заборона не поширюється на екологічні полімерні пакети - пакети, які в результаті дії мікроорганізмів впродовж 5 років проходять повне фізичне, хімічне, термальне або біологічне розщеплювання на двоокис вуглецю, біомасу і воду.

Також передбачається, що з 01.04.2016 виробництво екологічних полімерних пакетів повинне здійснюватися не менше чим на 90% з вторинної сировини.

Крім того, законопроектом передбачається доповнення КоАП новою статтею, згідно якої виробництво, ввезення, платне або безкоштовне поширення (окрім транзиту вантажів) полімерних пакетів спричиняє за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів з конфіскацією полімерних пакетів. Повторне порушення тягне штраф від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів також з конфіскацією.

Відмітимо, що спроби заборонити полімерні пакети були неодноразовими, але безуспішними. Детальніше читайте:

Полімерні пакети можуть заборонити з 2014 року;
У Україні знову намагаються заборонити пакети;
Депутат хоче заборонити пакети;
Депутати забракували проект про заборону поліетиленових пакетів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини