Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про зовнішню трудову міграцію ухвалений за основу

9 жовтня 2015, 09:22
1046
0
Реклама

Верховна Рада на вечірньому засіданні 8 жовтня прийняла за основу законопроект № 2330 про зовнішню трудову міграцію.

Законопроектом пропонується встановити правові і організаційні основи державного регулювання зовнішньої трудової міграції і соціального захисту громадян України, які тимчасово виконували або виконують роботу за кордоном (трудових мігрантів), і членів їх сімей.

Згідно з проектом, головним органом в системі центральних органів виконавчої влади по формуванню і реалізації державної політики у сфері зовнішньої трудової міграції являється Минсоцполитики.

Також передбачається визначити права трудових мігрантів на належні умови праці, соціальний захист і возз'єднання сім'ї. Ці і інші права регулюються законодавством держави перебування і міжнародними договорами України.

Трудові мігранти і члени їх сімей в період трудової діяльності за кордоном мають право брати участь в загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні, говориться в проекті.

Документом пропонується встановити державні гарантії по наданню соціальних послуг і допомозі трудовим мігрантам. Передбачається, що держава сприяє реінтеграції в суспільство трудових мігрантів і членів їх сімей після повернення в Україну шляхом надання соціальних послуг.

Законопроектом також пропонується встановити державний контроль і відповідальність за порушення вимог законодавства про трудову міграцію. Суб'єкти господарювання, які надають послуги з посередництва в працевлаштуванні на роботу за кордоном, засоби масової інформації, інші підприємства, установи і організації або фізичні особи, які поширюють недостовірну інформацію, пов'язану із зовнішньою трудовою міграцією, несуть відповідальність відповідно до закону.

Центральні і місцеві органи виконавчої влади, Служба безпеки України повинні приймати в межах повноважень усі можливі заходи для запобігання незаконної зовнішній трудової міграції і торгівлі людьми.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини