Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готуються законодавчі зміни для спрощення видачі документів ромам

8 жовтня 2015, 17:12
1029
1
Автор:
Реклама

У Україні стартувала Кампанія громадської адвокации по усуненню законодавчих розбіжностей у видачі ідентифікуючих документів представникам ромского національної меншості.

Проект реалізується Добродійним фондом "Розвиток" в співпраці з Секретаріатом Уповноваженого ВР з прав людини і МФ "Відродження" при фінансовій підтримці Європейського центру з прав ромов (European Roma Rights Centre, Будапешт, Угорщина).

Передбачено проведення кампанії по лобіюванню внесення змін у Закон "Про державну реєстрацію актів цивільного стану", Сімейний кодекс, Правила реєстрації актів цивільного стану і Правила внесення змін до актових записів цивільного стану, їх відновлення і анулюванняякі значною мірою спростять процедуру отримання ідентифікуючих документів представниками ромского національної меншості.

Повідомляється, що за період реалізації проектів по наданню безкоштовної правової допомоги представникам ромского національної меншості були виявлені значні системні недоліки в роботі органів самоврядування, юстиції, міграційної і реєстраційної служби. Також були виявлені протиріччя в нормативно-правових актах, за що ромы виявляються практично позбавленими доступу до основних послуг і участі в громадському і політичному житті.

Джерело: прес-служба Уповноваженого ВР з прав людини

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини