Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада має намір врегулювати доступ до інформації про комунальні ресурси

8 жовтня 2015, 13:04
571
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 8 жовтня, Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 2505а про особливості доступу до інформації в сферах постачання електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого постачання гарячою водою, централізованого питного водопостачання і водовідведення.

Проектом передбачається визначення видів інформаціїдо якої забезпечується доступ споживачів товарів (робіт, послуг) в сферах постачання вказаних ресурсів.

Визначається також спосіб доступу споживачів до цієї інформації, а саме: отримання інформації на офіційних веб-сайтах держорганів, органів місцевого самоврядування, на веб-сайтах суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність у відповідних сферах, в ЗМІ, на інформаційних стендах, в платіжних документах, а також шляхом забезпечення доступу споживачів до електронних систем обліку розрахунків споживачів через офіційні веб-сайти таких суб'єктів господарювання.

Крім того, передбачається періодичність оновлення інформації.

Окрема увага приділяється процедурі доступу до інформації про інвестиційні програми відповідних ліцензіатів. Зокрема, передбачається обов'язкове попереднє громадське обговорення у формі відкритих слухань. Це повинно забезпечити участь громадськості у формуванні витрат ліцензіата, і як наслідок обгрунтований вплив на майбутню ціну на товари (роботи, послуги) ліцензіата для кінцевого споживача. Передбачається зобов'язати ліцензіати оприлюднити інформацію про виконання інвестиційної програми.

Ухвалення цього законопроекту обумовлене необхідністю виконання Україною узятих на себе зобов'язань по адаптації вітчизняного законодавства до законодавства ЄС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини