Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутат знову запропонував відсвяткувати річницю польоту Гагаріна в космос

7 жовтня 2015, 18:00
997
0
Реклама

У парламенті сьогодні зареєстрований проект постанови № 3241, яким депутат Валерій Писаренко (Відродження) пропонує 12 квітня 2016 року на державному рівні відсвяткувати 55-річчя першого польоту людини в космос.

Кабміну пропонується доручити створити оргкомітет, розробити план заходів по святкуванню, серед яких, - популяризація космічних досягнень українців, демонстрація сюжетів про Україну як космічну державу, можливе створення в Харкові архітектурного комплексу на космічну тематику з метою увічнення досягнень харківських учених, без яких політ Ю. Гагаріна в космос був би неможливий.

Депутат пояснює свою ініціативу тим, що українські фахівці внесли вагомий внесок у вітчизняну і світову космонавтику. Зокрема, харківські підприємства безпосередньо пов'язані з підготовкою польоту Ю. Гагаріна в космос - на них була створена система управління ракетами-носіями і космічними апаратами.

Відмітимо, що В. Писаренко вже подавав аналогічний проект (№ 2401, у березні 2015 року)але його відхилили і зняли з розгляду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини