Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міжнародна співпраця допоможе збереженню культурних цінностей в Україні

7 жовтня 2015, 12:16
389
0
Реклама

Верховна Рада 7 жовтня ухвалила Закон "Про приєднання України до Міжнародного центру вивчення питань збереження і відновлення культурних цінностей" (законопроект № 0061).

Таке рішення сприятиме обміну досвідом, навчанню українських фахівців в області охорони і збереження культурної спадщини новітнім реставраційним технологіямі як наслідок - сприяти підвищенню якості збереження культурної спадщини України.

Взаємодія з цією авторитетною міжнародною структурою дозволить істотно підвищити якість роботи спеціальних реставраційних підприємств і інститутів.

Відмітимо, що згідно Статуту Міжнародного центрукожне держава-член вносить вклад до бюджету центру. У разі приєднання України в 2015 році сума внеску складатиме 3 745 євро. Здійснювати сплату вказаного внеску планується за рахунок засобів держбюджету, передбачених Міністерству культури.

Членство в цьому Міжнародному центрі набуде чинності для України через 30 днів після отримання Генеральним директором ООН з питань освіти, науки і культури офіційної заяви України про приєднання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини